Studio Sieluisan yrittäjä Isabella Suutari istuu työhuoneessa päällään metsänvihreä Eloisa mekko.

Studio Sieluisan kotimaiset vaatteet - mistä kaikki alkoi?

Studio Sieluisa on kotimainen vaatemerkki, jonka Suomessa valmistetut vaatteet ovat suunniteltu tuomaan käyttäjänsä arkeen mukavuutta, kauneutta, iloa ja itsevarmuutta. Miten kahden (nykyään kolmen) pienen tytön äiti päätyi äitiysloman aikana perustamaan oman vaatebrändin ja suunnittelemaan kotimaisia mekkoja?

"Pukeutuminen tuotti ujolle ja herkälle mielelleni paljon päänvaivaa varsinkin nuorempana. Peilikuvasta näin aina jotain, mistä en pitänyt ja kuvittelin tilanteen parantuvan ostamalla trendikästä pikamuotia. Minulla oli usein epävarma olo ja tein typeriä vaatehankintoja. Asiaa ei varsinaisesti auttanut se, etten tahtonut löytää mitoitukseltaan sopivia vaatteita. Kauppojen mekot ja alaosat istuivat lähes poikkeuksetta huonosti.

Myöhemmässä vaiheessa elämää, ollessani kotiäitinä, tilanne muuttui ja suostuin pukeutumaan vain mukaviin vaatteisiin. En välittänyt ohimenevistä trendeistä, mutta uudeksi ongelmaksi muodostui se, että mukavat vaatteeni olivat kaikkea muuta kuin edustuskelpoisia. En todellakaan halunnut tulla nähdyksi niissä.

Miksi vaatevalintani aiheuttivat jatkuvasti epävarmuutta? Entä miksi pukeuduin kotona vaatteisiin, joissa en halunnut tulla nähdyksi?

Nämä nuoruudesta äidiksi tulemiseen asti mietityttäneet kysymykset ja omien sielunsopukoiden tutkiminen saivat minut ryhtymään yrittäjäksi. Vaatetusalan opintojeni aikana kuopattu unelma omasta vaatebrändistä heräsi jälleen, kymmenen vuoden jälkeen, eloon.

Tullessani äidiksi kiinnitin myös entistä enemmän huomiota vaateteollisuuden ongelmiin ja mietin, miten voisin itse valmistaa vaatteita mahdollisimman vastuullisesti. Kunpa voisin edes pienesti olla mukana luomassa parempaa vaateteollisuutta ja lisätä arvostusta kotimaista työtä kohtaan. Ajatus Sieluisasta vahvistui.

Keräsin rohkeutta ja syksyllä 2020 uskalsin vihdoin perustaa oman vaatealan yrityksen - siitä Sieluisan tarina alkoi.

"Haluan suunnitella ja valmistaa kotimaisia vaatteita kaltaisilleni herkille sieluille, jotka haluavat nauttia elämästä sellaisena kuin ovat - tässä ja nyt."

Sieluisan sydämenasiaksi on muodostunut erilaisten vartaloiden huomioiminen mekkojen ja mitoituksen suunnitellussa. Teen töitä sen eteen, että meiltä löytyisi isoja kokoja valikoimasta jatkuvasti. Voit lukea lisää ajatuksia mitoituksesta koko-oppaastamme.

Kaikille tulisi löytyä omalle vartalolle sopivia vaatteita, joissa tuntee olonsa mukavaksi, upeaksi ja itsevarmaksi."

Fun fact: Studio Sieluisan nimi lähti muodostumaan lainauksesta "Whatever's good for your soul, do that". Sanan sielu ja yrittäjän etunimen (Isabella) pyörittelystä syntyi lopulta nimi Sieluisa. Yhden naisen ompelustudio, jossa syntyy sielukkaita hyvän olon vaatteita. Toteutunut unelma. Studio Sieluisa.

Takaisin blogiin