Studio Sieluisan perustaja Isabella kuvassa hevosen kanssa pellolla

Sielukkaita hyvän olon vaatteita

Studio Sieluisa

"Tiesin, että jossain odottaa se vaate, joka on lempeä ja armollinen.

Vaate, joka kannattelisi naiseksi kasvamistani, eikä pakottaisi minua mihinkään muotteihin."

Valokuvaaja Jannamari

Tarinamme

Studio Sieluisa sai aavistuksenomaisen alkunsa jo nuoruudessani. Pukeutuminen tuotti ujolle ja herkälle mielelleni paljon päänvaivaa: tulkitsin peilikuvastani, että virheet olivat minussa eivätkä tusinamitoituksensa takia huonosti istuvissa housuissani. Pikamuodin maapallolle aiheuttama kuorma lisäsi ahdistustani entisestään.

Tiesin, että jossain odottaa se vaate, joka on lempeä ja armollinen. Vaate, joka kannattelisi naiseksi kasvamistani eikä pakottaisi minua mihinkään muotteihin.

Toisen kerran havahduin äitiyslomallani. Pukeuduin mukavasti, mutta sellaisiin vaatteisiin, joissa en todellakaan halunnut tulla nähdyksi. Pohdin, kuinka järjetöntä ja surullistakin oli verhoutua tässä onnellisessa elämänvaiheessani vaatteisiin, jotka eivät edustaneet – edes minua itseäni. Olin jo aivan liian pitkään pukeutunut lannistaviin vaatteisiin, jotka tekivät oloni tavalla tai toisella surkeaksi.

Tiesin, että jossain odottaa se vaate, joka on mukava mutta myös kaunis. Vaate, joka ei huutaisi äitiyttäni, vaan imartelisi muuttuneen ja alati muuttuvan minäni naisellisuutta.

Halusin katsetta ja käyttöä kestäviä asuja, jotka voivat kulkea mukana elämänvaiheesta toiseen. Sillä mikään – ikä, koko, muoto tai status – ei saa estää meistä ketään pukeutumasta klassisen kauniisti.

Olin jo kertaalleen vaatetusalan opintojeni aikana kuopannut unelmani omasta kantaa ottavasta ja kokonaisvaltaisesti vastuullisesta vaatebrändistä. Viimeistään kolmen tyttäreni myötä haaveeni heräsi jälleen henkiin, eikä kyse ollut pelkästään pukeutumisesta, vaan tahdostani tervehdyttää niin naiskuvaa kuin vaateteollisuuden tilaakin.

Tiesin, että tässä se yhä odottaa, aina vain merkityksellisempi unelmani. Unelmani, jolle oli nyt jo nimikin: Studio Sieluisa.

Tuosta vuoden 2020 syksyisestä hetkestä lähtien on luovuuteni lentänyt ja saumurini surissut ompelustudiollani Porvoossa. Herkkyyteni ja samalla kapinani maailman sietämätöntä nykytilaa kohtaan oli viimein päässyt näkyväksi sielukkaina hyvän olon vaatteina.

"Whatever's good for your soul, do that."
Isabella Suutari / Studio Sieluisa

 

1 / 2