Vaatehuolto: Näin vaatteesi säilyy kauniina pitkään

Vaatehuolto: Näin vaatteesi säilyy kauniina pitkään

Vaatehuolto on avainasemassa vaatteiden käyttöiän pidentämisessä. Kukapa ei haluaisi lempivaatteensa säilyvän kauniina ja käyttökelpoisena mahdollisimman pitkään? Myös ympäristö ja lompakko kiittävät, kun opit pitämään huolta olemassa olevista vaatteistasi.

Alta löydät yhdeksän vinkkiä, joiden avulla onnistut vaatehuollossa.

1. Pese vaatteesi mahdollisimman harvoin, tuuleta usein

Vaate on harvoin pesun tarpeessa yhden käyttökerran jälkeen. Vaatteet kuluvat koneessa ja pysyvät ilman konepesua kauniina pidempään. Tuuletus riittää usein raikastamaan vaatteen.

2. Käytä aluspaitaa

StudiovSieluisan mekot ovat suunniteltu sopivan väljiksi, joten aluspaidan/-mekon käyttö ei ole välttämätöntä. Halutessasi t-paitamallinen aluspaita kuitenkin suojaa päällivaatetta tehokkaasti esimerkiksi kainaloiden hieltä. Arvokas mekkosi kiittää, kun peset pelkän aluspaidan.

3. Suosi paikallista tahranpoistoa

Vahingon sattuessa kannattaa tahra poistaa paikallisesti mahdollisimman pian. Yhden tahran takia on turha pestä koko vaatetta. Vannon itse Fiini Naturallyn Tahrastickin nimeen!

4. Pese ohjeiden mukaan

Väärä lämpötila tai ohjelma voi koitua vaatteesi kohtaloksi. Kurkkaa siis aina ohjeet materiaalilapusta ja noudata pesuohjeita.

Sieluisan käyttämät Tencel lyocell ja Tencel modaali kankaat pestään 30 asteessa. Satunnaiset pesut 40 asteessa eivät ole vaikuttaneet omiin mekkoihini. On kuitenkin hyvä muistaa, että kankaan sisältämä elastaani ei pidä jatkuvista korkeista lämpötiloista.

5. Suojaa vaatteesi

Kannattaa miettiä, millaisten vaatteiden kanssa mekkosi pyörii koneessa. Onko niissä vetoketjuja, hakasia tai muita kovia osia? Pese erillään tällaisista vaatteista tai käytä pesupussia!

6. Kuivaa oikein

Oletko kokeillut vaatteen kuivattamista henkarilla? Näin vaate ei rypisty samalla tavalla kuin narulla kuivuessa. Neuleet ja muut joustavat neulokset, kuten Sieluisan ribbikangas, kannattaa kuivata pyyhkeen päällä vaakatasossa. Näin vaate ei venähdä. Rumpukuivausta ei suositella Sieluisan vaatteille.

7. Panosta vaateharjaan ja höyrystimeen

Vaateharja poistaa vaatteesta pölyä, karvoja ja irtolikaa, joten sen käytöllä on mahdollista vähentää pesukertoja. Vaatehöyrystimen käyttö on nopein ja helpoin tapa siistiä vaate. Kuuma höyry tappaa bakteereja ja palauttaa vaatteen raikkauden käytön jälkeen. Eli jälleen kerran - vähemmän kuluttavia pesukertoja!

8. Puolikäytetyiden vaatteiden säilytys

Moni heittää vaatteen pyykkikoriin yhden käyttökerran jälkeen, koska niille ei ole muutakaan paikkaa. Keksi puolikäytetyille vaatteille jokin paikka, rekki tai hylly, josta ne on helppo pukea taas seuraavana päivänä.

9. Korjaa

Älä heitä vaatteita pois - korjaa ja muokkaa aina kun mahdollista! Pienet paikkaukset on usein mahdollista tehdä itse, mutta jos aikasi tai taitosi ei riitä, voit kääntyä ompelijan puoleen. Studio Sieluisa tarjoaa korjaus- ja muokkauspalveluita valmistamilleen tuotteille. Löydät palvelut täältä.

Uskallat panostaa laadukkaisiin, kotimaisiin vaatteisiin, sillä tiedät osaavasi pitää niistä hyvää huolta. Ota vinkit käyttöön ja nauti luottovaatteistasi mahdollisimman pitkään!

Takaisin blogiin